Blogger'da Resimlere Otomatik ALT Etiketi Eklemek

Blogger, SEO açısından birçok blog yazarının tercih ettiği içerik yönetim sistemlerinden biridir. Wordpress her ne kadar SEO için daha esnek...

Blogger, SEO açısından birçok blog yazarının tercih ettiği içerik yönetim sistemlerinden biridir. Wordpress her ne kadar SEO için daha esnek ve eklentilerle daha etkin hale getiriliyor gibi görünse de kişisel kanaatim ve tecrübelerim Blogger'ın SEO açısından Wordpress'in bir adım önünde olduğu yönündedir.

Neden bu kanaati taşıyorum sorusuna ise hem wordpress hem de blogger tabanlı iki ayrı blogda iki defa aynı anahtar kelimeler üzerine yaptığım çalışmalarda Blogger'ın daha üst sıralarda çıktığını tecrübe ettim.

Üstelik Blogger'ın arama motoru denilince akla ilk gelen Google gibi bir devin en önemli hizmetlerinden birisi olduğunu düşünürsek bu kanaatimizde daha da emin olabiliriz.

Resimlere ALT etiketi eklemek arama motorlarında yapılan görsel aramalar için bir avantajdır. Örneğin, Blog Yazarı şeklinde bir aramayı Google görsellerde aratırsak ALT etiketi bulunan resimler daha üst sıralarda çıkacaktır.

Bunun için Google yazı editöründe her resim için ayrı ayrı manuel olarak ALT etiketini ister kod ile istersek resim özelliklerini kullanarak ekleyebiliriz.

Bunu otomatik hale getirip tüm yazılarımızın içerisinde yer alan resimlere otomatik ALT etiketinin eklenmesini sağlayabiliriz.

Burada dikkat edilmesi gereken tek şey kullanacağımız resmin dosya adıdır. Dosya adı ne ise ALT etiket olarak onu kullanacaktır.
Blogger Resimlere Otomatik ALT Etiketi Nasıl Eklenir?

Otomatik ALT etiketi eklemeye geçmeden önce ALT etiketi kullanmanın faydalarına maddeler halinde değinelim.


  • SEO dostu resimleriniz olur.
  • Görsel Aramalar yoluyla trafiğinizi artırır.
  • SEO sıralamanızı yükseltir.
  • Otomatik Görüntü indeksleme
  • Kısa, anlaşılır ve bağlamsal olan ALT etiketi üretir.

Not : Sayfa yükleme süresine bir etkisi yoktur

Aşağıdaki adımları uygulayarak blogunuza / temanıza otomatik ALT etiketi oluşturma özelliğini ekleyebilirsiniz.

Blogger yönetim panelinizden ŞABLON kısmına gelip HTML düzenle seçeneğine tıklayarak temanızın kodlarına erişiniz.

CTRL + F tuş kombinasyonunu kullanarak </body> kodunu aratınız ve aşağıda verdiğim kodları bu kodun hemen üstüne gelecek şekilde yapıştırıp kaydediniz.

Bu işlem sayesinde geriye dönük tüm resimleriniz resim dosyasının adı ne ise o isimde ALT etiket ekleyecektir. Bu işlemden sonraki konu içi resimlerinizde resim dosyanızın ismini anahtar kelimeler kullanarak otomatik ALT etiketleri oluşturabilirsiniz.

Bu işlemi nasıl yapacağınızı aşağıdaki gif görseli izleyerek de yapabilirsiniz.



Dikkat : Bu işlemi yapmadan önce mutlaka tema kodlarınızın yedeğini almanızı tavsiye ederim.

İyi bloglamalar.
Profesyonel Blogger

Yorumlar

Reklam
reklam
reklam
Ad

Basın Bültenleri,16,Blog Araçları,1,Blog Etkinlikleri,4,Blog İpuçları,8,Blog Yazarlığı,12,Blogger,7,Blogger Temaları,3,Dijital Ajanslar,2,Dijital Pazarlama,3,Elektrikli Araba,2,Google,4,Grafik Tasarım,1,Haber Editörlüğü,1,Hayatın İçinden,4,İçerik Pazarlama,68,İnternet,3,Kitap Dünyası,5,Lise Anılarım,1,Misafir Yazılar,1,Müzik Haberleri,7,Oyunlar,1,Reklam-PR,2,Sağlık,1,Sanat-Tasarım,1,SEO Makaleleri,6,SEO Motoru,1,Sinema-Film,7,sosyal medya,5,Sosyal Sorumluluk,2,Sponsor Makaleler,15,Sponsorlu,15,Teknoloji,4,Webtasarım,1,
ltr
item
SEFA GENCER: Blogger'da Resimlere Otomatik ALT Etiketi Eklemek
Blogger'da Resimlere Otomatik ALT Etiketi Eklemek
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHRF53Cwo3NAuKYBu-BAlf-kvHqA5OU_sUWs79EVgcBt6qjMKYud2K2_szQNU6A7ch0sLtliHLCEMAp-HXcERfGr1eNmqH3WM-OUqmZXPvbYjlDOi0y7tNTQPzpOL75Y625Kj7kd7hkUA/s1600/Blogger+Otomatik+ALT+Etiketi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHRF53Cwo3NAuKYBu-BAlf-kvHqA5OU_sUWs79EVgcBt6qjMKYud2K2_szQNU6A7ch0sLtliHLCEMAp-HXcERfGr1eNmqH3WM-OUqmZXPvbYjlDOi0y7tNTQPzpOL75Y625Kj7kd7hkUA/s72-c/Blogger+Otomatik+ALT+Etiketi.jpg
SEFA GENCER
https://s3fa.blogspot.com/2016/11/blogger-resimlere-otomatik-alt-etiketi.html
https://s3fa.blogspot.com/
https://s3fa.blogspot.com/
https://s3fa.blogspot.com/2016/11/blogger-resimlere-otomatik-alt-etiketi.html
true
6446326138926755559
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı! Tümü Devamı Cevap Cevabı iptal et Sil Yazar Ana Sayfa Sayfalar Yayınlar Tümünü göster Önerilenler Etiketler Arşiv Ara Tüm Yayınlar İsteğinizle ilgili herhangi bir gönderi bulunamadı. Ana Sayfaya Dönmek İçin Tıklayın. Pazar Pzartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara az önce 1 ay önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce dün $$1$$ gün önce $$1$$ bir hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip et Kilitli içerik Kilidini açmak için lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panoya kopyalandı Kodları kopyalamak için [CTRL] + [C] (veya Mac ile CMD + C) tuşlarına basın